Over Buro Payroll

Buro Payroll doneert mondkapjes

By 3 april 2020mei 13th, 2020No Comments

Het COVID-19 virus, misschien beter bekend als het corona virus, houdt iedereen al weken bezig. Zorgmedewerkers zetten zich vanaf het eerste moment in voor de strijd tegen het virus, het zijn op dit moment de helden van onze samenleving. Veel organisaties willen, net als wij van Buro Payroll, ook graag een steentje bijdragen. Door mondkapjes te doneren aan zorgpersoneel zorgen we ervoor dat de zorgmedewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen uitvoeren. Het minste wat we kunnen doen in deze periode!

Tekort aan beschermingsmiddelen in de zorg

Zorgpersoneel staat sinds de uitbraak van COVID-19 te springen om beschermingsmiddelen. Dankzij deze middelen kunnen zij zichzelf beschermen terwijl zij de zorg verlenen aan patiënten die nodig is. Als snel verschenen er berichten in het nieuws dat er een flink tekort is aan mondbescherming. Niet alleen in de Nederlandse ziekenhuizen, maar ook steeds vaker in andere zorginstellingen zoals bij de lokale tandarts, huisartsen- of verloskundigenpraktijk.

Er zijn inmiddels verschillende initiatieven opgezet om de zorgmedewerkers tóch te voorzien van mondkapjes. Belangrijk bij het doneren van mondkapjes is dat deze voldoen aan de medische eisen waaraan deze moeten voldoen. Voornamelijk zorgverleners die rechtstreeks in contact staan met patiënten die besmet zijn met het virus, dienen gebruik te maken van de ‘goedgekeurde’ mondkapjes. Deze mondkapjes beschermen namelijk tegen de vochtdruppeltjes, een manier waarop het corona virus voornamelijk wordt verspreidt.

Maskers voor Corona

‘Maskers voor Conora’ is één van de initiatieven die door middel van donaties gezichtsmaskers laten maken. Inmiddels zijn er via deze actie al meer dan 7000 gecertificeerde gezichtsmaskers gemaakt. Na de productie, worden deze maskers weggegeven aan zorgmedewerkers. Voor iedere werknemer die in dienst is van Buro Payroll hebben wij een donatie gedaan aan Maskers voor corona. Ook een bijdrage leveren? Bekijk de website van maskers voor corona om zelf ook te doneren of steun een ander initiatief bij u in de buurt!

Call Now Button