Wat houdt werken bij Buro Payroll in… Wie kunnen dat beter vertellen dan onze eigen collega’s?! In de reeks ‘collega’s aan het woord’ vertellen de medewerkers uit onze verschillende teams meer over hun functie, het team en de inhoud van projecten. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waarom collega’s gekozen hebben om aan de slag te gaan als payroll consultant binnen ons outsourcingteam en op welke manier er genoeg afwisseling is in deze functie. Ook kom je meer te weten over onze klanten, de projecten, de manier waarop onze collega’s bij ons zijn gestart én wat het werken bij Buro Payroll zo leuk maakt!

Deze keer hebben we het woord gegeven aan Ciara Halberstadt, HR-consultant bij Buro Payroll. Na een paar maanden bij de Technische Unie te hebben gewerkt, was Ciara op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen haar vader haar vertelde over Buro Payroll, was ze direct geïnteresseerd. Tijdens haar overstap naar ons is Technische Unie klant geworden en was haar eerste opdracht ook weer direct bij haar oude werkgever! Ze wilden haar nog niet kwijt en konden zo meteen de hulp krijgen die ze nodig hadden tijdens de naderende zomerperiode.

Nu, inmiddels alweer iets langer dan een jaar bij Buro Payroll, kijkt Ciara terug op haar ervaring. Ze was op zoek naar meer groei en afwisseling en vroeg zich af of dit echt was wat ze wilde. Haar vader stelde voor om eens naar Buro Payroll te kijken, aangezien hij al bekend was met het bedrijf. “Het trok me direct aan bij deze baan dat je super veel afwisseling hebt en veel kan leren. Ook zijn er zoveel verschillende soorten klanten dat je in alle sectoren zou kunnen werken. Je zit nooit in één soort branche, wat ervoor zorgt dat je bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken kunt nemen, wat ook je kennis weer verbreedt,”

De sollicitatie bij Buro Payroll verliep heel prettig voor Ciara. “Ik had nog nooit zo’n fijne sollicitatie gehad. Ze zeiden direct ‘kom binnen in onze huiskamer, dit is geen vragenuurtje, maar we gaan gewoon even kletsen’. Normaal bereid ik me volledig voor en neem ik een schrift en een pen mee om dingen op te schrijven, maar ik was helemaal niet zenuwachtig en de sfeer was heel ongedwongen. Ik merkte ook gelijk bij mijn eerste weken dat iedereen heel behulpzaam is en we echt een team zijn waarbij iedereen voor elkaar klaarstaat. Mijn eerste weken waren wel een beetje anders omdat ik bij hetzelfde bedrijf doorging, maar toch had ik vaak gesprekken tussendoor met Buro Payroll over hoe alles ging. Ze checkten vaak even bij me, wat ik heel fijn vond.”

Momenteel houdt Ciara zich voornamelijk bezig met HR-officer functies. “Ik vind het ook leuk om mee te denken over dingen die bijvoorbeeld beter kunnen of efficiënter, om te kijken naar optimalisatie, en het is ook interessant om helemaal mee te kijken met hoe iets in elkaar zit qua processen.”

Haar huidige opdracht is bij NEP Media, waar ze inmiddels alweer een aantal weken zit. “Ik houd me hier voornamelijk bezig met de mensen van de operatie en alles wat op HR-gebied bij hen komt kijken. Ik vind het heel fijn dat dit bedrijf openstaat voor input en dat je echt kunt meedenken met de processen die lopen. Je merkt dat je bij elke opdracht even moet kijken wat de maniertjes zijn van dat bedrijf, maar ook hier kan je veel kennis toepassen van je vorige opdracht en leer je ook weer heel veel nieuwe dingen.”

Ciara is een goed voorbeeld dat kennis van AFAS niet per se nodig is om bij Buro Payroll te werken. “Ik werk inmiddels al ruim een jaar bij Buro Payroll en ik heb nog geen een keer met AFAS gewerkt! Beide opdrachten hebben een ander systeem.”

Ze voelt zich helemaal thuis bij haar nieuwe opdracht. “Ik heb heel erg het gevoel dat ik direct helemaal bij het bedrijf hoor. Ik ging gelijk goed mee in het team en ben helemaal niet bezig met het feit dat dit tijdelijk is. Ik ben voornamelijk bezig met hoe ik zo goed mogelijk zoveel mogelijk kan leren en helpen met alle processen. Officieel ben je een externe, maar in zo’n bedrijf word je niet zo behandeld.”

Tot slot kijkt Ciara zonder spijt terug op haar keuze. “Ik heb nog steeds geen moment twijfel gehad over m’n keuze. Ik vond het wel lastig om collega’s bij mijn vorige werk ‘achter te laten’, maar het was een goede keuze voor mezelf. Op deze manier leer ik veel meer en zorg ik voor mijn eigen ontwikkeling. Gelukkig heb ik nog genoeg contact met de meiden van mijn vorige werk.”

Ciara’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe een stap buiten je comfortzone kan leiden tot persoonlijke en professionele groei. We zijn blij dat ze deel uitmaakt van ons team en kijken uit naar alle geweldige dingen die ze nog gaat bereiken!

Heeft de ervaring van Ciara je nieuwsgierig gemaakt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw loopbaan bij Buro Payroll?! Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze collega Sharon via 06 53 89 78 38 / werkenbij@buropayroll.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Eerst meer lezen over onze organisatie? Bekijk dan onze openstaande vacatures, wij kijken er in ieder geval naar uit om je te leren kennen!

Collega aan het woord: Ciara Halberstadt, HR-Consultant. Geschreven door Dionne Kooij

Call Now Button