Wat houdt werken bij Buro Payroll in… Wie kunnen dat beter vertellen dan onze eigen collega’s?! In de reeks ‘collega’s aan het woord’ vertellen de medewerkers uit onze verschillende teams meer over hun functie, het team en de inhoud van projecten. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waarom collega’s gekozen hebben om aan de slag te gaan als payroll consultant binnen ons outsourcingteam en op welke manier er genoeg afwisseling is in deze functie. Ook kom je meer te weten over onze klanten, de projecten, de manier waarop onze collega’s bij ons zijn gestart én wat het werken bij Buro Payroll zo leuk maakt!

Deze keer hebben we het woord gegeven aan Femke Hooijenga, medior HR-consultant bij ons. Voordat Femke bij ons terechtkwam, werkte ze bij een AFAS-partner als trainee AFAS-consultant. Na haar traineeship werd ze Functioneel Beheerder, waarbij ze af en toe consultancy taken oppakte. Hoewel haar contract niet werd verlengd, bleek dit een geluk bij een ongeluk, want nu is ze bij ons!

Op zoek naar een nieuwe baan met een focus op HR en bij voorkeur met AFAS, begon Femke haar avontuur bij ons op 1 november 2023. Toen haar contract bij haar vorige werkgever eind september afliep, nam ze eerst drie weken de tijd om door de VS te reizen met de auto. Op die manier kon ze volledig uitgerust en met goede frisse moed bij ons aan de slag.

Femke’s eerste opdracht via ons is bij Univé, waar ze inmiddels al acht maanden zit. Hier ondersteunt ze de HR-supportafdeling met alles wat binnenkomt aan vragen, helpt ze met de implementatie van een leerplatform en is ze nauw betrokken bij andere zaken die spelen. Ook staan ze bij Univé erg open voor eventuele verbeteringen met betrekking tot AFAS. Femke vertelt: “Het is heel leuk dat ik dingen kan meenemen vanuit mijn vorige werk en dat ik het systeem al ken, maar dit werk had je ook prima kunnen doen zonder echte kennis van AFAS.”

Femke is enthousiast over haar werk bij Buro Payroll. “Het bevalt supergoed hier, ik vind het echt superleuk. Ik heb ook echt het gevoel dat ik er gewoon bij hoor. Het is ook altijd gezellig, daarom vind ik het leuk om minimaal één keer per week naar kantoor te komen. Ook om binding te houden met de collega’s die je niet zo vaak ziet. Soms zie ik collega’s buiten mijn team vaker dan collega’s in mijn team. Het ligt er maar net aan wat voor opdracht je hebt en hoe flexibel de opdrachtgever is met je werkdagen.”

“Mijn eerste weken bij Buro Payroll waren heel goed. Het is een vrij informeel bedrijf en je wordt direct warm begroet met taart en lieve mensen. Het helpt zeker dat mensen je goed opvangen en je je direct fijn voelt. Het feit dat je elke keer bij een andere opdrachtgever terecht komt is wat mij nieuwsgierig maakte in deze baan. Hiervóór heb ik nooit echt consultancy gedaan dus ik vind het alleen maar leuk om overal kennis op te doen en dit elke keer weer mee te nemen naar een volgende opdracht”.

Toch wil Femke niet te lang bij één opdracht blijven. “Dan heb ik snel het gevoel dat ik stilsta en niet meer uitgedaagd word. Zodra je weer bij een andere opdracht komt, word je direct geprikkeld en begin je weer met frisse energie bij het andere bedrijf.”

Flexibiliteit is ook een belangrijk aspect van haar werk. “Momenteel werk ik 36 uur, maar we hebben ook besproken dat als de opdrachtgever echt 40 uur wil, ik dat wel kan overwegen. Niet elke klant vindt 36 uur prettig. Ook is het gewoon prettig dat je echt de vrijheid hebt in je opdracht om er wat van te maken, dat je het echt wel naar jezelf kan toetrekken. Je kan je ook goed distantiëren van de andere dingen die gebeuren bij een bedrijf. Normaal zou ik me dat heel erg aantrekken, maar omdat je niet direct bij dat bedrijf werkt schuif je het makkelijker van je af.”

“Als ik moet bedenken wat ik tot nu toe het leukste vond in mijn 8 maanden werken hier, is het stiekem wel het uitje geweest naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Dat was echt heel erg leuk en zo zie je al je collega’s weer gezellig bij elkaar”. Femkes verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe je door flexibiliteit, nieuwsgierigheid en enthousiasme je carrière kunt vormgeven. We zijn blij dat ze deel uitmaakt van ons team en kijken uit naar alle mooie opdrachten die ze nog gaat hebben bij ons!

Heeft de ervaring van Femke je nieuwsgierig gemaakt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw loopbaan bij Buro Payroll?! Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze collega Sharon via 06 53 89 78 38 / werkenbij@buropayroll.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Eerst meer lezen over onze organisatie? Bekijk dan onze openstaande vacatures, wij kijken er in ieder geval naar uit om je te leren kennen!

Collega aan het woord: Femke Hooijenga, HR-Consultant. Geschreven door Dionne Kooij

Call Now Button