Een dag als payroll consultant bij Buro Payroll

Je begint de dag met een kop koffie of thee en zoekt een werkplek, want vandaag werk je een dag op kantoor bij de klant. Deze klant ondersteun je tijdelijk, omdat de vorige salarisadministrateur een nieuwe functie heeft en er is op dit moment nog geen nieuwe salarisadministrateur gevonden. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat de salarisadministratie door blijft draaien zodat alle medewerkers op tijd hun salaris ontvangen. Dankzij jouw AFAS-ervaring is het toevoegen van een nieuw looncomponent ook geen probleem, de klant weet jou inmiddels dus ook goed te vinden voor optimalisatieslagen in het payroll proces.

Voor vandaag heb jij jouw planning scherp en je weet precies wat vandaag jouw prioriteit heeft; de voorlopige verwerking van de salarisadministratie doorzetten. Daarnaast heeft de klant jou gevraagd om een advies uit te brengen over het efficiënter gebruiken van AFAS InSite. Jouw ervaring met de loonmutatieprofielen, declaratieprofielen en in- en uitdienstprofielen komen hierbij goed van pas! De wensen van HR neem je ook direct mee in het advies, jij weet als geen ander hoe belangrijk een goede samenwerking met deze collega’s is.

Nadat je jouw takenlijstje voor vandaag hebt bijgewerkt, handel je nog een aantal salaris-gerelateerde vragen op uit de mailbox. Morgen pak je de overige vraagstukken op die minder prioriteit hebben, maar dan vanuit huis! Deze klant is gelukkig ook heel flexibel met hybride werken en de meetings die gepland staan, daarbij kun je aansluiten via Teams.