Iedere werknemer die in Nederland werkt, heeft recht op het wettelijk minimumloon. Voor volwassenen geldt het volledige minimumloon, jongeren (onder de 21 jaar) hebben recht op een deel hiervan. Deze regels zijn vastgelegd in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Twee keer per jaar (in januari & juli) wordt het minimumsalaris aangepast aan de gemiddelde ontwikkeling van de CAO-lonen.

Het wettelijk minimumloon stijgt per 1 januari 2021 met 0,29%

Net als in juli, zullen de minimumlonen ook per januari weer aangepast worden aan ontwikkeling van de CAO-lonen. Hoewel het wettelijk minimumloon in juli nog steeg met 1,6%, zal het loon per 1 januari ten opzichte van deze stijging maar 0,29% hoger zijn. Dankzij de verhoging komt het loon per 1 januari 2021 neer op €1648,80 per maand, €388,80 per week en €77,76 per dag. Werkgevers moeten deze bedragen aan werknemers met een fulltime dienstverband in de leeftijd 21 jaar of ouder.

Wettelijk minimumuurloon berekenen

Een wettelijk minimumuurloon bestaat niet, omdat een fulltime werkweek kan verschillen per organisatie. De fulltime werkweek is in sommige gevallen 36 uur, bij andere organisatie kan dit 38 uur of bijvoorbeeld 40 uur zijn. Toch het minimumuurloon berekenen? Dit kan door het minimumloon per week te delen door het aantal uren van een volledige werkweek. Hierbij mag nooit naar beneden worden afgerond! Wanneer dit wel gedaan wordt dan is er kans op onbedoelde onderbetaling.

Werknemers in de leeftijdscategorie 15 tot en met 20 jaar hebben recht op een percentage van het wettelijk minimumloon. In het overzicht hieronder worden de wettelijke bruto minimumlonen per 1 januari 2021 weergegeven. De minimumlonen worden aangegeven inclusief de staffel: het percentage van het wettelijk minimumloon waar de medewerker onder de 21 jaar recht op heeft.

Wettelijk minimumloon per 1 januari 2021

Call Now Button