Over Buro Payroll

Thuiswerkactie Buro Payroll

By 19 maart 2020mei 13th, 2020No Comments

Tijdens de persconferentie op donderdag 12 maart heeft premier Mark Rutte duidelijke maatregelen aangekondigd. Werknemers moeten, waar mogelijk, vanuit huis werken. De mensen met ‘vitale beroepen’ zijn hiervan uitgesloten. Naast deze maatregelen, worden er iedere week nieuwe maatregelen genomen en worden de meeste maatregelen verlengd. De maatregelen zorgen ervoor dat verschillende bedrijven voor een flinke uitdaging komen te staan. Om deze organisaties te steunen, heeft Buro Payroll een speciale thuiswerkactie opgezet.

Extra druk op HR-afdeling

Er zijn specifieke branches en afdelingen die juist een piek in de werkzaamheden laten zien. Uiteraard zien de ziekenhuizen, supermarkten en bezorgservices een enorme stijging in hun werk, maar vergeet ook de gemiddelde hr-afdeling binnen een bedrijf niet! Bij iedere verandering, dient HR telkens op de hoogte zijn van de gevolgen voor de organisatie. De werktijdverkorting, mogelijkheid om thuis te werken en de verzuimregelingen zijn onderwerpen die vragen oproepen. Hiervoor stappen collega’s vaak als eerst naar de HR-afdeling. Uiteraard zijn de vragen logisch, want de onzekerheid zorgt voor onrust en zelfs stress. Om die reden is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat er duidelijk, transparant en eenduidig wordt gecommuniceerd.

Stressniveau van thuiswerkers stijgt

Hoewel we steeds meer gewend raken aan het vele thuis zijn, blijkt dat veel medewerkers juist meer stress ervaren door het thuiswerken. Het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out(NCPSB) geeft aan dat het stressniveau stijgt met een gemiddelde toename van 40%. Niet alleen eigen werkzaamheden moeten gedaan worden, ook de kinderen zijn thuis en hebben begeleiding nodig. Daarnaast zorgt de onzekerheid die het virus met zich meebrengt voor extra stress. Het NCPSB laat weten dat ondersteuning van medewerkers erg belangrijk is om stress te verminderen en een eventuele burn-out te voorkomen.

Dreigen uw werknemers op de hr-, salaris of financiƫle afdeling over te lopen in het werk? Dan biedt de thuiswerkactie van Buro Payroll wellicht uitkomst! Onze professionals komen uw afdeling graag versterken, veilig op voldoende afstand en dus vanuit huis.

Maak gebruik van de thuiswerkactie van Buro Payroll

Neem een kijkje op de actiepagina van Buro Payroll om te profiteren van onze tijdelijke thuiswerkactie. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze flexibele ondersteuning op afstand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer!

Call Now Button